Welkom


 

Wie aan Nederland en Friesland denkt, denkt ook automatisch aan water en weidse landschappen. Onze provincie Friesland biedt haar bezoekers een uniek merengebied en natuur in overvloed en daarmee voor de watersporters een paradijs bij uitstek. De talrijke binnenmeren zijn via kanalen met elkaar verbonden, waardoor goede mogelijkheden ontstaan voor afwisselende tochten door de vaak ongerepte natuur.

 

Men kan bijna overal aanleggen, want er zijn uitstekende ligplaatsen aan meren en waterwegen. Schilderachtige steden en dorpjes, die een bezoekje waard zijn - vaak met monumentale gebouwen – nodigen uit tot een verblijf. Bovendien zijn er ontelbare mogelijkheden om te winkelen en niet te vergeten, beschikken we over uitstekende restaurants.

 

Dit alles maakt Friesland het ideale gebied voor uitgebreide toertochten om al deze schoonheid vanaf uw eigen gehuurde motorjacht te bewonderen. Heeft u Friesland al eens ‘gedaan’ , dan kunt u ook andere gebieden ontdekken zoals bijv. het Lauwersmeer of de Noordwest Overijssel met het prachtig natuurgebied “de Weerribben” en plaatsen als Kalenberg, Blokzijl en Giethoorn (Venetië van het Noorden).

 

U bent dus bij ons, Yachtcharter “Turfskip” aan het juiste adres en heten u dus ook van harte welkom in Echtenerbrug, het ideale startpunt van uw vaarvakantie. Gelegen aan het Tjeukemeer, de grens van de Friese Meren en het Overijssels Natuurgebied “de Weerribben”. 

 

Al ruim 35 jaar is motorjachtverhuur onze passie en kunnen u een ruime keuze aanbieden uit diverse boten, zowel voor de beginnende als voor gevorderde en veeleisende watersporter. Voor het seizoen 2015 bestaat onze huurvloot uit 37 schepen, variërend in de lengte van 7.80 tot 14.85 mtr. en geschikt van 2 tot 12 personen. Een vaarbewijs is niet verplicht voor onze schepen.

 

Wel moet de schipper meerderjarig (21 jaar) zijn en eventueel over enige vaarervaring beschikken. Is dit niet het geval, dan vindt u verderop in de brochure meer informatie over onze Schipper Start Hulp aanbiedingen. Voor schepen vanaf 12 meter is een ruime vaarervaring noodzakelijk.

 

Bij ons vaart u op vrijdag-, maandag- cq. woensdagmiddag of zaterdagmorgen (afhankelijk van het type schip) weg en komt u op vrijdag-, maandag-, cq. woensdagmorgen of vrijdagmiddag weer terug (=weekverhuur). Voor weekend- of midweekverhuur staan alle schepen op dezelfde afvaartdatum ter beschikking. Mocht de mogelijkheid zich voordoen, dan kunt u eventueel ook op andere dagen vertrekken of terugkomen. Vindt u een week te kort of 14 dagen varen te lang dan zijn perioden van 10 of 12 dagen varen bij ons ook mogelijk. 

 

Met andere woorden; ONTDEK ONS! en Fryslân cq. Noord Nederland.

 

De directie en medewerkers van Yachtcharter/Watersportbedrijf “Turfskip” zullen alles in het werk stellen voor het aanbieden van een zorgeloze vaarvakantie.

Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer wij u aan boord van één van onze schepen mogen begroeten.