Huurvoorwaarden


Betalingsvoorwaarden:

Aanbetaling: na ontvangst van de huurovereenkomst dient u, binnen 21 dagen het eerste deel van de huursom, zoals aangegeven op de overeenkomst, aan ons te voldoen. Afrekening; de restbetaling kunt u eveneens per bank voldoen. Deze dient u dan wel minstens 14 dagen voor aanvang van de huurperiode aan ons over te maken, daar het bedrag op de dag van afvaart op onze bankrekening bijgeschreven dient te zijn. Betaling per pinautomaat of contante betaling ter plaatse is natuurlijk ook mogelijk. Indien u met een creditcard wenst te betalen, zijn wij helaas genoodzaakt u kosten in rekening te brengen.

 

Waarborgsom:

Voor de afvaart dient u een waarborgsom te betalen (tevens eigen risico). Het bedrag verschilt per schip en staat vermeld op de prijslijst. Deze waarborgsom kunt u vooraf per bank, in contanten of per pin voldoen. Bij betaling per pin wordt deze bij terugkomst direct weer op uw rekening gestort d.m.v. retourpinnen.

 

Vertrek en terugkeer:

Brengt de huurder het vaartuig later terug dan overeengekomen, dan heeft de verhuurder recht op evenredige vermeerdering van de huursom, tenzij de verlate teruglevering aan de huurder niet kan worden toegerekend. Bij een verlate terugkeer kunnen wij u € 35,-- per uur in rekening brengen.

 

Alcohol aan boord:

Daar wij de laatste tijd zeer veel informatie en klachten krijgen met betrekking tot het sterk toenemende alcoholgebruik op het water (ook tijdens de vaart!) en dus soms zelfs tot volledige vaaronbekwaamheid van de schipper en zijn bemanning leidt, zien wij ons genoodzaakt om  maatregelen door te voeren. En omdat samenhangend met het bovenstaande steeds meer extra meegenomen koelingsapparaten/elementen zoals biertap-installaties en externe koelboxen, evenals overmatig grote geluidsinstallaties aangesloten worden op het boordnet, kunnen wij ook geen optimale stroomverzorging aan boord meer garanderen. Daarom zijn wij genoodzaakt om de volgende contractaanpassing door te voeren:

Wij, als Yachtcharter Turfskip, kunnen vanaf heden de extra meegenomen stroomafnemers zoals biertapinstallaties, koelboxen, vrieskasten en de overmatig grote geluidsinstallaties helaas niet meer aan boord van onze schepen toestaan. Dit schrijven is een bestanddeel van uw contract!!  Wij denken hiermee in het belang van al onze klanten gehandeld te hebben!

Huurperiode:

Vier periodes/termijnen t.w.:

- zaterdags tussen 09.00 - 13.00 uur tot vrijdags tussen 10.00 - 14.00 uur.

- vrijdags tussen 15.00 - 18.00 uur tot vrijdags tussen 08.00 - 10.00 uur.

- maandags tussen 15.00 - 18.00 uur tot maandags tussen 08.00 - 10.00 uur.

- woensdags tussen 15.00 - 18.00 uur tot woensdags tussen 08.00 - 10.00 uur.

Ook zijn er op aanvraag periodes van 10 - 12 dagen mogelijk. Tevens in het voor- en naseizoen ook mogelijkheden voor weekend- en midweekverhuur.

 

Verzekering:

Onze schepen en inventaris zijn All-risk verzekerd. Uw eigen risico (-waarborgsom) staat vermeld op de prijslijst/contract. Voor een eventuele annulerings- en/of reisverzekering dient u zelf zorg te dragen. Indien gewenst kunnen wij de bemiddeling voor de annuleringsverzekering (via RECRON) verzorgen.

 

Vaargebied:

Nederlandse kanalen en binnenmeren. Het is NIET toegestaan op de Waddenzee te varen. Voor het bevaren van het IJsselmeer hebt u onze schriftelijke toestemming nodig onder de volgende voorwaarden:

- alleen mogelijk bij die schepen die met een GPS of kompas uitgerust zijn

- alleen bij helder zicht -  indien geen stormwaarschuwing afgegeven is (meer dan 4 Bft.) of verwacht wordt - aanwezigheid van voldoende kennis van enige navigatietechnieken - het bijhuren van zwemvesten is dan verplicht -  geldig kaartmateriaal is aanwezig (IJsselmeerpakket bij afvaart)

- u laat een EXTRA WAARBORGSOM (+ 100%) achter. Mocht u nadere informatie wensen dan zullen wij u deze graag verstrekken.

 

Tanken:

Wij beschikken over een eigen dieseltankauto. Waterslangen staan ook ter plekke aan de kade. Voor de afvaart zijn zowel de water- als dieseltanks vol. Bij terugkomst tanken wij weer af.

 

Schoonmaak:

U neemt het schip in schoongemaakte en opgeruimde staat in ontvangst. Gaarne ontvangen wij het schip in dezelfde staat terug. De schoonmaakwerkzaamheden van zowel binnen- als buitenkant, kunt u tegen vergoeding door ons laten verzorgen (voor kosten zie prijslijst). Gelieve vooraf te reserveren.

 

Huisdieren:

Uw hond of kat kunt u eventueel tegen een vergoeding meenemen (zie reserveringsformulier) met uitzondering van de schepen "Apollo", "Terra", "Pegasus 2", "Pegasus 3", "Reike", "Olympus", "Hercules" en "Antares". Wel zijn we extra attent bij het innemen van het schip op controle van haren, gemaakte beschadigingen, enz.. Schoonmaakkosten worden wel verplicht gesteld als u uw huisdier meeneemt (zie prijslijst).

 

Bijhuren extra's:

Indien voorradig zijn tegen een vergoeding te huur o.a.: vouwfietsen, roeibootjes, rubberboten met buitenboordmotor, zwemvesten, dekbedpakketten, handdoekpakketten. (zie reserveringsformulier).

 

Handdoek- en dekbedpakketten:

Als extra service kunnen wij u handdoek- en/of dekbedpakketten aanbieden. Een handdoekpakket bestaat uit: 1 handdoek en 1 badlaken. Extra handdoeken zijn natuurlijk ook te reserveren. De dekbedpakketten zijn onderverdeeld in 1-persoons of 2-persoons en bestaan uit: 1 dekbed, 1 dekbedovertrek, 1 onderlaken en 1 of 2 slopen. Bovenstaande is te reserveren tegen een geringe vergoeding (zie reserveringsformulier).

 

Stalling / Parkeren:

Wij hebben voldoende parkeergelegenheid  achter onze werf, waar u uw auto kosteloos kunt achterlaten. Tevens kunt u, tegen een geringe vergoeding, uw auto overdekt stallen in één van onze hallen.

 

Standaarduitrusting:

Al onze schepen zijn standaard uitgerust met o.a. complete keukeninventaris - koelkast - kooktoestel - verwarming - toilet(ten) - matrassen - hoofdkussens - 2 gasflessen - accu's - brandblussers - kast en bergruimte - 12 volt elektriciteit en verlichting - autostofzuiger - loopplank of trap - pikhaak - putsemmer - schrobber - stootwillen (fenders) - anker - landvasten (lijnen) - meerpennen - reddingsring - 2 waterkaarten (Friesland en NW-Overijssel) - almanak deel 1 en 2 - klein gereedschap - reserve olie - geluidsinstallatie of radio/CD-speler - dieptemeter - zwemtrap - 2,4,6 of 8 dekstoelen met bijzettafel.

 

Inventaris:

De keuken is volledig uitgerust met bestek, borden, glazen, kopjes, pannen en vele toebehoren. Raadpleeg hiervoor de algemene inventarislijst die met een eventueel huurcontract wordt uitgereikt.

Voor het slapen zijn de hoofdkussens aanwezig; u dient zelf slopen, dekens en/of slaapzakken mee te nemen. Dekbed- en handdoekpakketten zijn eventueel te huur; u dient deze dan wel tijdig te reserveren!

 

Niet in de huurprijs begrepen extra kosten:

Verbruik van dieselolie (aftanken bij terugkomst in Echtenerbrug), annuleringsverzekering: 5½% van de huursom + € 3,50 kosten + 21% assurantiebelasting, (niet verplicht, doch wel ten zeerste aanbevolen), brug, sluis en havengeld, overige vaarkosten en vaarrisico's.

 

Servicedienst:

Yachtcharter "Turfskip" heeft een eigen werkplaats en servicewagen. Bij eventuele pechgevallen kunnen wij - waar ook in Noord Nederland - meestal binnen 1 tot 2 uur bij u aan boord zijn.

 

"Valreep" boeking (Last minute):

Reservering max. 21 dagen van tevoren! Alhoewel onze schepen veelal volgeboekt zijn, kan het toch voorkomen dat een schip niet verhuurd is. In dit geval kun u "op de valreep" boeken tegen een gereduceerde prijs (zie hiervoor onze LAST-MINUTE aanbieding op de website).

 

Weekend- en Midweekverhuur:

In het voor- en naseizoen is het tevens mogelijk korter dan 1 week te huren.

- weekend: van vrijdag 15.00 - 18.00 uur tot zondag 14.00 - 16.00 uur.

- midweek: van maandag 13.00 - 14.00 uur - tot vrijdag 10.00 - 12.00 uur.

Prijsinformatie: zie hiervoor de vermelding op de prijslijst of neem telefonisch contact met ons op.